MOF campaign

Norway and the Meilleurs Ouvriers de France


sturla-bakkenIn the week of 24–30 January 2009, Lyon will go Norwegian thanks to 25 restaurants participating in Norway on the Menu of the Bocuse d’Or 2009. During the event, the chefs of these establishments will feature on their menus the three Norwegian seafood products chosen for the Bocuse d’Or 2009. Thus, each Meilleur Ouvrier de France in Lyon will offer a menu with a unique personal interpretation of Norwegian Cod,Great Scallops and Wild Prawns. And because it is important to discover the wealth of other country’s culinarylegacy, informational brochures will be made available to patrons in each of the participating restaurants.

25 ETOILES POUR REVELER LES SAVEURS NORVEGIENNES :

L’AUBERGE DU PONT DE COLLONGES
Chef : M. Paul BOCUSE, M. Christian BOUVAREL, M. Christophe MULLER
40, rue de la plage,
69660 COLLONGES AU MONT D’OR
Tél. : 04 72 42 90 90
www.bocuse.fr

L’ABBAYE DE COLLONGES
Chef : M. Paul BOCUSE
Voir L’AUBERGE DU PONT DE COLLONGES
www.bocuse.fr

INSTITUT PAUL BOCUSE Hotellerie et Arts Culinaires
Chef : M. Alain LECOSSEC
Château du Vivier
69131 ECULLY
Tél. : 04 78 43 36 10
www.institutpaulbocuse.com

BRASSERIE DE L’OUEST
Chef : M.Cédric BOUTROUX
1, quai du commerce
69009 LYON
Tél. : 04 37 64 64 64
www.nordsudbrasseries.com

BRASSERIE DU NORD
Chef : M. Cédric BOYER
18, rue neuve
69002 LYON
Tél. : 04 72 10 69 69
www.nordsudbrasseries.com

BRASSERIE DE L’EST
Chef : M. Gérard LASNE
14, Place Jules Ferry
69006 LYON
Tél. : 04 37 24 25 26
www.nordsudbrasseries.com

BRASSERIE DU SUD
Chef : M. André SAUBATJOU
11, place Antonin Poncot
69002 LYON
Tél. : 04 72 77 80 00
www.nordsudbrasseries.com

ARGENSON
Chef : M. Raphaël JIMENEZ
40, allée Pierre de Coubertin
69007 LYON
Tél. : 04 72 73 72 73
www.nordsudbrasseries.com

RESTAURANT TETEDOIE
Chef : M. Christian TETEDOIE
54, quai Pierre Scize
69005 LYON
Tél. : 04 78 29 40 10
www.tetedoie.com

VILLA FLORENTINE
Chef : M. Davy TISSOT
25-27, montée St Barthélémy
69005 LYON
Tél. : 04 72 56 56 56
www.villaflorentine.com

RELAIS ET CHATEAUX PIERRE ORSI
Chef : M. Pierre ORSI
3, place Kléber
69006 LYON
Tél. : 04 78 89 57 68
www.pierreorsi.com

PIGNOL
Chef : M. Jean Paul PIGNOL
8, place Bellecour
69002 LYON
et
212, rue du Général de Gaulle
69530 BRIGNAIS
Tél. : 04 78 37 39 61
www.pignol.fr

RESTAURANT GUY LASSAUSAIE
Chef : M. Guy LASSAUSAIE
3, rue de belle-cize
69380 CHASSELAY
Tél. : 04 78 47 62 59
www.guy.lassausaie.com

DOMAINE DE CLAIREFONTAINE
Chef : M. Philippe GIRARDON
38121 CHONAS L’AMBALLAN
Tél. : 04 74 58 81 52
www.domaine-de-clairefontaine.fr

RESTAURANT PECQUET
Chef : M. Jean Claude PECQUET
59, place Voltaire
69003 LYON
Tél. : 04 78 95 49 70

AUBERGE DE FOND ROSE
Chef : M. Gérard VIGNAT
23 Quai Georges Clémenceau
69300 CALUIRE ET CUIRE
Tél. : 04 78 29 34 61
www.aubergedefondrose.com

AUBERGE DE L’ILE
Chef : M.Jean Christophe ANSANNAY
L’île barbe
69009 LYON
Tél. : 04 78 83 99 49
www.aubergedelile.com

LA ROTONDE
Chef : M. Philippe GAUVREAU
Au Casino le Lion Vert
69280 LYON
Tél. : 04 78 87 79 79
www.restaurant-rotonde.com

L’ALEXANDRIN
Chef : M. Laurent RIGAL
83, rue Moncey
69003 LYON
Tél. : 04 72 61 15 69
www.lalexandrin.com

LE GOURMET DE SEZE
Chef : M. Bernard MARILLER
129, rue de Sèze
69006 LYON
Tél. : 04 78 24 23 42
www.le-gourmet-de-seze.com

ALEX
Chef : M. Alex TOURNADRE
44, boulevard des Broteaux
69006 LYON
Tél. : 04 78 52 30 11

LEON DE LYON
Chef : M. Jean Paul LACOMBE
1, rue Pleney
69001 LYON
Tél. : 04 72 10 11 12
www.bistrotsdecuisiniers.com/fr/leon-de-lyon.php

LA TASSEE
Chef : M. Jean Paul BORGEOT
20, rue de la charité
69002 LYON
Tél. : 04 72 77 79 00
www.latassee.fr

THOMAS
Chef : M. Thomas PONSON
6, rue Laurencin
69002 LYON
Tél. : 04 72 56 04 76
www.restaurant-thomas.com

LA MERE BRAZIER
Chef : M. Mathieu VIANNAY
12, rue Royale
69001 LYON
Tél. : 04 78 89 07 09

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